Finkornigt lågnatriumsalt

Salt med naturligt mindre natrium

Det här unika saltet har naturligt 35% mindre natrium än vanligt salt, men samma goda sälta som du är van vid.

Vi hittar det på världens torraste plats, Atacamaöknen i Chile. Marken här döljer en enastående skatt – en underjordisk sjö av vatten rikt på mineraler och med särskilt goda egenskaper. Detta vatten tas om hand, och saltet blir sedan till i saliner, medan vattnet dunstar under solens heta strålar. I denna traditionella havssaltprocess sker något fantastiskt. När vi så småningom kan skörda saltet innehåller varje korn nämligen såväl natriumklorid som kaliumklorid. Det är därför det innehåller mindre natrium än vanligt salt.

Att byta ut en del av ditt vanliga salt mot detta är ett enkelt sätt att minska intaget av natrium, vilket bidrar till ett stabilt blodtryck. Det innehåller även livsnödvändigt kalium som behövs för kroppens nerv- och muskelfunktioner men också för att reglera blodtrycket. Dessutom är det berikat med jod, ett livsviktiga grundämne vi behöver för att reglera ämnesomsättningen. Läs mer om varför salt brukar berikas med jod här.

Att byta till detta salt är lätt! Varje litet korn innehåller både natriumklorid och kalium, men smakar precis lika gott som vanligt salt. Därför passar det till det mesta du gör i köket* – från grytor och ugnsrätter, till grillat och i bakning. Och som bordssalt förstås. Perfekt för dig som vill slippa kompromissa!

*Salt med låg natriumhalt har inte samma konserverande egenskaper som ett vanligt salt och bör därför inte användas till konservering, inläggning eller gravning.

 

Vikt:
400g

Ingredienser: 
Havssalt (bestående av naturligt förekommande NaCl 65%, KCl 30% samt mineraler), jod (5 mg/100g), klumpförebyggande medel (E551).

Kornstorlek
Passar bra till