Chokladägg med pistage

Chokladägg med pistagefyllning

Ingredienser, ca 25 ägg
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Fyllning
200.00
g pistagenötter, skalade
1.50
dl florsocker
1.00
st äggvita
ev grön hushållsfärg
Topping
200.00
g mörk choklad
1.00
msk olja
1.00
msk Falksalt flingsalt
Instruktioner
1

Grovhacka fem nötter och lägg åt sidan.

2

Mixa resten av nötterna med florsocker till ett mjöl.

3

Tillsätt äggvita och mixa till en deg.

4

Dela degen i mindre bitar och forma till ca 25 små ägg, lägg på ett fat och ställ in i kylen.

5

Grovhacka och smält chokladen i en kopp eller liknande som du lätt kan doppa bollarna i.

6

Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och lägg glest på en bricka med bakplåtspapper.

7

Strö över hackade nötter och flingsalt, ställ i brickan i kylen så att chokladen stelnar.
 

Förvara godiset i kylen.

Falksalt på Instagram