
Chokladägg med pistagefyllning
Ingredienser, ca 25 ägg
Antal
Fyllning
200.00
g pistagenötter, skalade
1.50
dl florsocker
1.00
st äggvita
ev grön hushållsfärg
Topping
200.00
g mörk choklad
1.00
msk olja
1.00
msk Falksalt flingsalt
Instruktioner
1
Grovhacka fem nötter och lägg åt sidan.
2
Mixa resten av nötterna med florsocker till ett mjöl.
3
Tillsätt äggvita och mixa till en deg.
4
Dela degen i mindre bitar och forma till ca 25 små ägg, lägg på ett fat och ställ in i kylen.
5
Grovhacka och smält chokladen i en kopp eller liknande som du lätt kan doppa bollarna i.
6
Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och lägg glest på en bricka med bakplåtspapper.
7
Strö över hackade nötter och flingsalt, ställ i brickan i kylen så att chokladen stelnar.
Förvara godiset i kylen.