zeinas chokladkakor

Chokladkakor med salted caramel kolasås

Ingredienser

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Chokladkakor
200.00
g mörk choklad
75.00
g smör
2.50
dl brunt farin strö
2.00
st ägg
3.00
dl vetemjöl
0.50
dl kakao
1.50
tsk bakpulver
1.00
tsk vaniljsocker
Till garnering
2.00
tsk Falksalt Miniflingor
Salted caramel kolasås
1.00
dl vispgrädde
1.00
dl ljus sirap
1.00
dl brunt farin strö
0.50
tsk vaniljsocker
1.00
tsk Falksalt Miniflingor
Till servering
Vaniljglass
Instruktioner
1

Börja med kakorna. Värm ugnen till 175°, över- och undervärme. 

2

Hacka choklad i mindre bitar. Lägg choklad och smör i en kastrull och smält under omrörning. Låt svalna lite. Lägg ägg och socker i en bunke och vispa lite lätt med en handvisp. 

3

Blanda kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll smält choklad över ägg och socker, blanda. Sikta i de torra ingredienser och blanda noga med en slickepott.

4

Klicka ut bollar på en plåt med bakplåtspapper, placera dem inte för tätt ihop. Platta ut bollarna lite (de flyter ut lite på plåten så platta inte för mycket). 

5

Baka mitt i ugnen i ca 8-9 min. Så fort du tar ut kakorna från ugnen strösslar du miniflingor över. Låt kallna på plåten. 

6

Till kolasåsen. Blanda alla ingredienser (förutom Miniflingor) i en panna och koka samman på spisen tills såsen tjocknar och blir trögflytande, ca 5-7 minuter. Vänd i Miniflingor och blanda. Låt såsen svalna. Lägg sedan i en burk med lock.

7

Servera kakorna med glass och kolasås.

Falksalt på Instagram