Fiskpinnar

Frasiga fiskpinnar med rostad sötpotatis och remouladsås

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

400.00
g vit fisk, exv. torsk
3.00
st sötpotatisar
1.00
tsk torkad timjan
olivolja
smör
Falksalt Salt med mindre natrium
svartpeppar
1.50
dl pankoströ
1.00
ägg
Remouladsås
0.50
dl ättiksgurka
0.50
dl syltlök
1.50
dl crème fraiche
2.00
msk majonäs
1.00
msk finhackad dill
1.00
krm Falksalt Salt med mindre natrium
1.00
tsk gul curry
0.50
tsk saft från pressad citron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Skala potatisen och skär i stänger. Ringla över olivolja och krydda med peppar, salt och timjan. Rosta i ugnen, ca. 30 min tills de är mjuka och lite krispiga.

3

Skär fisken i lagom munsbitar. Salta. Doppa i uppvispat ägg och rulla i pankoströ. Stek frasiga i smör och olja. 

4

Hacka saltgurka, syltlök och dill. Blanda med övriga ingredienser till remouladsåsen.