fläskytterfilé

Grillad fläskytterfilé med pesto

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.00
fläskytterfilé
Falksalt finkornigt salt från Medelhavet
svartpeppar
olja till grillningen 
Till peston
1.50
dl rostade solroskärnor
1.00
kruka färsk basilika
1.00
vitlöksklyfta
0.50
citron
2.00
dl olivolja
2.00
dl riven parmesan
Till servering
1.00
knippe färsk rödlök
Instruktioner
1

Mixa alla ingredienser till peston med en stavmixer. Låt den gärna stå och dra en stund. Hacka knipplöken tunt. 

2

Tänd grillen. Ansa fläskytterfilen. Pensla filén med olja och använd en stektermometer. Stick in termometern på det tjockaste stället. Grilla indirekt (på svag värme) tills köttet nått en innertemperatur på 70°. Salta och peppra väl

3

Låt köttet vila i ca 15 minuter innan det skärs upp. Skär tunna skivor och ringla över peston. Fördela löken och avsluta med att strö över Falksalt medelhavssalt.

Falksalt på Instagram