Havrerutor med kanelkola

Havrerutor med kanelkola

Ingredienser

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Havrebotten
120.00
g rumstempererat smör
1.25
dl strösocker
2.00
dl havregryn (knappt)
1.25
dl vetemjöl
1.00
tsk kanel
Kanelkola
1.50
dl vispgrädde
1.50
dl strösocker
0.50
dl ljus sirap
120.00
g vit choklad
75.00
g smör
1.00
tsk kanel
1.00
nypa salt
Chokladtryffel
50.00
g mjölkchoklad
75.00
g vispgrädde
0.50
tsk Falksalt flingsalt
Instruktioner
1

Havrebotten: 

Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form, ca 20×20 cm med bakplåtspapper. Lägg alla ingredienser till bottnen i en bunke och arbeta ihop till en deg med händerna. Tryck ut degen i formen och grädda i ca 13–15 minuter. 

2

Kanelkola: 

Häll grädde, socker, sirap och kanel i en kastrull och koka upp. Rör ner chokladen och koka på medelvärme till ca 114 grader. Rör om ibland men inte för ofta. Tag från värmen, rör ner smöret och häll sedan kolan över havrebotten. Låt den stelna. 

3

Chokladtryffel: 

Smält chokladen försiktigt. Koka upp grädden, slå den över chokladen och rör om till en slät kräm. Tillsätt saltet och mixa gärna med stavmixer om du har. Häll den sedan över den stelnade kolan. Ställ sedan in i kylen några timmar, så att den sätter sig, innan du skär upp den i kvadrater och strör flingsalt på toppen.