Kyckling

Spetskål och kyckling på en plåt

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Marinerad kyckling
4.00
kycklingfiléer
1.00
tsk sambal oelek
1.00
tsk kinesisk soja
2.00
msk olivolja
1.00
msk tomatpuré
några nypor Falksalt finkornigt salt
Spetskål och tillbehör
1.00
stort spetskålhuvud
olivolja
smör
Falksalt flingsalt
1.00
citron
1.00
gul lök
Instruktioner
1

Gör marinaden till kycklingen genom att blanda ihop sambal oelek, kinesisk soja, olivolja, tomatpuré och salt. Lägg kycklingen i en skål eller plastpåse och massera in marinaden. Låt dra minst 1 timme.

2

Sätt ugnen på 225°. Skär upp spetskålen i grova bitar och fördela på en klädd plåt. Ringla över olivolja och lägg en klick smör på varje bit. Strö över flingsalt. Skiva citron och dela löken grovt och sprid ut på plåten. 

3

Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen snabbt så den får en fin yta. Lägg kycklingen på plåten och grädda sedan alltihop i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och spetskålen fått härlig färg. Servera gärna med en kall yoghurtsås.

Falksalt på Instagram