Tryfflar med torkade lingon

Tryfflar med torkade lingon

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Chokladtryfflar
4.00
msk osötat mandelsmör
12.00
färska dadlar, urkärnade
1.00
dl havregryn
0.75
dl kakao
50.00
g mörk choklad, gärna minst 80% kakaohalt
1.00
msk vatten om degen känns för torr
1.00
krm flingsalt
Glasyr
8.00
färska dadlar, urkärnade
30.00
gram mörk choklad, gärna minst 80% kakaohalt
0.50
dl kakao
0.75
dl mandeldryck eller kallt vatten
1.00
tsk malen kanel
2.00
krm Falksalt flingsalt
Torkade lingon
225.00
gram frysta lingon
Topping
Flingsalt
Hackad mörk choklad
Instruktioner
1

Värm ugnen till 50°C. Sprid ut lingonen på en bakplåtspappersklädd plåt. Torka i mitten av ugnen, gärna över natten. Sätt en kökshandduk i öppningen av ugnen så att ånga släpps ut under hela torkningen. Lingonen ska inte bli snustorra, utan gärna lite sega.

2

Kärna ut dadlarna och lägg i ett vattenbad med nykokat vatten i 5 minuter.

3

Smält chokladen över vattenbad. Mixa ihop ingredienserna till tryfflarna i matberedare till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om smeten känns för torr. Forma till 12 kulor och lägg på ett fat. Tryck ner tummen lätt i varje kula så att du får en liten fördjupning som du sedan kan fylla med glasyr.

4

Mixa ihop ingredienserna till glasyren tills helt slätt. Smaka av med salt. Låt svalna något, tills du får en lite fastare glasyr. Spritsa eller klicka ut glasyr i varje tryffel.

5

Garnera med torkade lingon, choklad och flingsalt. Förvara i kyl eller frys tills servering. I Frysen håller de i flera månader, och kan faktiskt garneras helt klart innan de fryses ner!

Falksalt på Instagram