Falksalt Finkornigt Himlayasalt är ett bergsalt helt utan tillsatser som krossats till små, ljust rosa kristaller. Den vackra, oregelbundna färgen och fint avvägda sältan gör saltet utmärkt som bordssalt och topping på såväl maträtter som sötsaker. En sista touch för både öga och smaklökar! De små kornen lämpar sig också väl i sammanhang där du vill att saltet löser sig helt, exempelvis pastavatten och såser.
Saltets vackert rosa färg beror på den naturliga förekomsten av mineraler och spårämnen, exempelvis järn, magnesium, kalium och kalcium. Det ger även vårt rosa Himalayasalt en mild och aromatisk saltsmak.
Falksalt Himalayasalt bryts i norra Pakistan där det lagrats i depåer i berggrunden under miljontals år. Ur dessa enorma saltfyndigheter har människan brutit salt sedan urminnes tider – åtminstone sedan 300-talet f Kr, och kanske till och med ännu längre än så.
Falksalt Finkornigt Himlayasalt innehåller heller inte något klumpförebyggande medel. Det kan därför klumpa ihop sig, eftersom salt är en hygroskopisk råvara (dvs. det drar åt sig fukt). Skaka burken ordentligt så flödar det snart lätt igen!
Ingredienser:
Salt (NaCl 98 %).
Tillgängligt som:
500 g burk med ströare
150 g burk med ströare
