Ägg- och sparrismacka

Ingredienser

Antal portioner: 2

  • 2 st surdegsskivor
  • 2 st ägg
  • 10 st färska gröna sparrisar
  • 25 g parmesan
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pumpakärnor
  • Falksalt Miniflingor
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  • 1

    Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda i 7 minuter. Skölj och låt svalna i kallt vattnet.
    Häll olivoljan på brödskivorna och lägg skivad parmesanost ovanpå.

  • 2

    Ansa och skölj sparrisen. Hetta upp olja i en stekpanna, strö över salt och stek på hög värme tills sparrisen har fått färg, ca 4 minuter. Stäng nu av värmen men låt stekpannan stå kvar.

  • 3

    Fördela sparrisen på brödskivorna. Häll pumpafrön i stekpannan och låt stå en stund. Skala äggen, halvera och lägg på bröden. Strö över pumpakärnor, svartpeppar och rikligt med Falksalt Miniflingor.