Chokladägg med pistagefyllning

Ingredienser, ca 25 ägg

Antal portioner: 1

Fyllning

  • 200 g pistagenötter, skalade
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 st ev. grön hushållsfärg

Topping

  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • 1 msk Falksalt flingsalt

Instruktioner

  • 1

    Grovhacka fem nötter och lägg åt sidan.

  • 2

    Mixa resten av nötterna med florsocker till ett mjöl.

  • 3

    Tillsätt äggvita och mixa till en deg.

  • 4

    Dela degen i mindre bitar och forma till ca 25 små ägg, lägg på ett fat och ställ in i kylen.

  • 5

    Grovhacka och smält chokladen i en kopp eller liknande som du lätt kan doppa bollarna i.

  • 6

    Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och lägg glest på en bricka med bakplåtspapper.

  • 7

    Strö över hackade nötter och flingsalt, ställ brickan i kylen så att chokladen stelnar.

    Förvara godiset i kylen.