Kaffekolor

Chokladdoppade kaffekolor

Ingredienser

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Kaffekola
2.00
dl espresso
2.00
dl vispgrädde
2.25
dl strösocker
100.00
g glykos
1.00
nypa Falksalt Flingsalt
Dekoration
200.00
g mörk choklad
Falksalt flingsalt
Kaffebönor
Instruktioner
1

Häll alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills 122°C. Rör om någon gång då och då, mest mot slutet.

2

Häll kolan i en bakplåtspapperklädd form, 15x 15 cm. Låt kolan stå i rumstemperatur i minst 4 timmar. Skär den sedan i bitar. 

3

Smält chokladen försiktigt och doppa kolan. Lägg  dem  på ett bakplåtspapper. När chokladen nästan stelnat strör du  flingsalt över och dekorerar med en kaffeböna. 

Falksalt på Instagram