Chokladdoppade kaffekolor

Ingredienser

Antal portioner: 1

Kaffekola

  • 2 dl espresso
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 100 g glukos
  • 1 st nypa Falksalt Flingsalt

Dekoration

  • 200 g mörk choklad
  • Falksalt flingsalt
  • Kaffebönor

Instruktioner

  • 1

    Häll alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills 122°C. Rör om någon gång då och då, mest mot slutet.

  • 2

    Häll kolan i en bakplåtspapperklädd form, 15x 15 cm. Låt kolan stå i rumstemperatur i minst 4 timmar. Skär den sedan i bitar.

  • 3

    Smält chokladen försiktigt och doppa kolan. Lägg  dem  på ett bakplåtspapper. När chokladen nästan stelnat strör du  flingsalt över och dekorerar med en kaffeböna.