Chokladkolapaj med flingsalt

Ingredienser

Antal portioner: 1

Pajbotten

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk Falksalt finkorning salt med jod
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1/2 st burk dulce de leche
  • 200 g färskost naturell
  • 100 g choklad

Topping

  • 1/2 st burk dulche de leche
  • Färska bär, tex. hallon eller vinbär
  • Falksalt flingsalt med jod

Instruktioner

  • 1

    Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta ihop till en deg.
    Täck över och låt stå i kylskåp i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2

    Tryck ut degen i en pajform och stick några hål i pajskalet med en gaffel. Grädda i ugnen 10-15 minuter eller tills skalet fått fin färg. Låt svalna.

  • 3

    Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Rör samman med halva burken dulce de leche och färskosten.
    Fyll pajskalet med fyllningen och låt stelna något i kyl.

  • 4

    Bred ut ett lager av resterande dulce de leche som ett täcke på pajen. Späd eventuellt med lite grädde eller vatten om du vill ha en lösare konsistens.

  • 5

    Garnera med färska bär och avsluta med att strössla pajen med lite flingsalt.