Antal portioner: 12
Börja med att baka muffinsen: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, växelvis med det smälta smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, växelvis med det smälta smöret och mjölken.
Fördela smeten i muffinsformar (fyll bara till 2/3) och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Fortsätt med dina popcorn: Dela upp smöret i mindre bitar och ha det nära till hands vid spisen. Förbered även en klädd plåt att lägga popcornen på när de är klara. Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad kastrull/gryta. Rör hela tiden så det inte bränns. Klicka i smöret under omrörning när sockret har smält. Häll ner popcorn och vänd snabbt runt i smeten. Sprid sedan ut på bakplåtspappret och strö över en nypa flingsalt. Se till att popcornen ligger separerade ett och ett! Låt svalna.
Gör frostingen: vispa samman alla ingredienser tills du har en tjock och jämn glasyr.
När muffins och popcorn svalnat helt är det dags att montera dina cupcakes. Bred frostning på muffinsen och toppa sedan med de salta kolapopcornen.