Cupcakes med kolapopcorn

Ingredienser

Antal portioner: 12

Muffins

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Kolapopcorn

  • 50 g poppade popcorn
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 st nypa Falksalt flingsalt

Frosting

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g färskost naturell

Instruktioner

  • 1

    Börja med att baka muffinsen: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt.

  • 2

    Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, växelvis med det smälta smöret och mjölken.

  • 3

    Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, växelvis med det smälta smöret och mjölken.
    Fördela smeten i muffinsformar (fyll bara till 2/3) och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler.

  • 4

    Fortsätt med dina popcorn: Dela upp smöret i mindre bitar och ha det nära till hands vid spisen. Förbered även en klädd plåt att lägga popcornen på när de är klara. Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad kastrull/gryta. Rör hela tiden så det inte bränns. Klicka i smöret under omrörning när sockret har smält. Häll ner popcorn och vänd snabbt runt i smeten. Sprid sedan ut på bakplåtspappret och strö över en nypa flingsalt. Se till att popcornen ligger separerade ett och ett! Låt svalna.

  • 5

    Gör frostingen: vispa samman alla ingredienser tills du har en tjock och jämn glasyr.

  • 6

    När muffins och popcorn svalnat helt är det dags att montera dina cupcakes. Bred frostning på muffinsen och toppa sedan med de salta kolapopcornen.