Frasiga fiskpinnar med rostad sötpotatis och remouladsås

Ingredienser

Antal portioner: 4

  • 400 g vit fisk, exv. torsk
  • 3 st sötpotatisar
  • 1 tsk torkad timjan
  • Olivolja
  • Smör
  • Falksalt Salt med mindre natrium
  • Svartpeppar
  • 1 1/2 dl pankoströ
  • 1 st ägg
  • Remouladsås
  • 1/2 dl ättiksgurka
  • 1/2 dl syltlök
  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 krm Falksalt Salt med mindre natrium
  • 1 tsk gul curry
  • 1/2 tsk saft från pressad citron

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 180 grader.

  • 2

    Skala potatisen och skär i stänger. Ringla över olivolja och krydda med peppar, salt och timjan. Rosta i ugnen, ca. 30 min tills de är mjuka och lite krispiga.

  • 3

    Skär fisken i lagom munsbitar. Salta. Doppa i uppvispat ägg och rulla i pankoströ. Stek frasiga i smör och olja.

  • 4

    Hacka saltgurka, syltlök och dill. Blanda med övriga ingredienser till remouladsåsen.