Antal portioner: 4
Fudge:
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, häll över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie:
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, ca 20×20 cm eller motsvarande, och täck botten med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda runt.
Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. (Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.)
Toppa med flingsalt. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.