Fudge Brownies med flingsalt

Ingredienser

Antal portioner: 4

Fudge

  • 150 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Brownie

  • 150 g osaltat smör
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk Falksalt finkorning salt med jod
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Falksalt flingsalt

Instruktioner

  • 1

    Fudge:
    Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, häll över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

  • 2

    Brownie:

    Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, ca 20×20 cm eller motsvarande, och täck botten med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda runt.

  • 3

    Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.

  • 4

    Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. (Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.)

  • 5

    Toppa med flingsalt. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.