Fudge med apelsin, mandel och flingsalt

Ingredienser

Antal portioner: 0

Ca 30 biar

  • 400 g osötad kondenserad mjölk (en burk)
  • 400 g god mörk choklad, 55-70%
  • 180 g cashewnötsmör
  • zest av en ekologisk apelsin
  • 2 dl hela skållade mandlar
  • flingsalt, till topping

Instruktioner

  • 1

    Hacka mandeln grovt.

  • 2

    Häll osötad kondenserad mjölk, choklad och nötsmör i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Ta av från värmen.

  • 3

    Riv över apelsinzest och tillsätt den grovhackade mandeln. Blanda väl.

  • 4

    Fyll en form klädd med bakplåtspapper – jag använder en kvadratisk 24×24 cm stor.

  • 5

    Låt stelna i kylen över natten.

  • 6

    Strö över flingsalt jämnt och skär upp i små rutor.
    Förvara i lufttät burk i kylskåp.