Grillad fläskytterfilé med pesto

Ingredienser

Antal portioner: 4

  • 1 st fläskytterfilé
  • Falksalt finkorning salt från Medelhavet
  • Svartpeppar
  • Olja till grillningen

Till peston

  • 1 1/2 dl rostade solroskärnor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 st citron
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl riven parmesan

Till servering

  • 1 st knippe färsk rödlök

Instruktioner

  • 1

    Mixa alla ingredienser till peston med en stavmixer. Låt den gärna stå och dra en stund. Hacka knipplöken tunt.

  • 2

    Tänd grillen. Ansa fläskytterfilen. Pensla filén med olja och använd en stektermometer. Stick in termometern på det tjockaste stället. Grilla indirekt (på svag värme) tills köttet nått en innertemperatur på 70°. Salta och peppra väl

  • 3

    Låt köttet vila i ca 15 minuter innan det skärs upp. Skär tunna skivor och ringla över peston. Fördela löken och avsluta med att strö över Falksalt medelhavssalt.