Grillad hjärtsallad med ruccoladressing, parmesanost och hasselnötter.

Ingredienser

Antal portioner: 4

  • 2 st hjärtsallad
  • Olivolja att pensla på
  • Parmesanost
  • Några nypor Himalaya Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

Ruccoladressing

  • 1 dl turkisk yoghurt (funkar fint med växtbaserat alternativ)
  • 2 st nävar ruccola
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad eller fint riven
  • Några nypor Himalaya Flingsalt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk honung eller 1 nypa socker
  • 1/2 st pressad citron

Instruktioner

  • 1

    Mixa ihop alla ingredienser till ruccoladressingen med stavmixer tills den är helt slät. Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Ställ i kylen till servering.

  • 2

    Rosta hackade hasselnötter försiktigt på medelvärme i en stekpanna tills de blir gyllenbruna.

  • 3

    Dela salladen på längden, pensla med olivolja runt om. Lägg på grillen eller i torr grill- eller stekpanna och tillaga tills salladen fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida. Här vill vi åt fina grillränder! Lägg upp salladen på ett fat, salta och peppra. Häll över dressing och riv över parmesanost. Strössla över hasselnötter och lite extra Himalaya Flingsalt.

  • 4

    Ett tips! Grillad citron är ett utmärkt tillbehör till den här rätten.