Grönsaksstavar med syrlig örtdipp

Ingredienser

Antal portioner: 0

Ingredienser

  • Valfria grönsaker att dippa
  • Tex. Morot, gurka, rädisa, sockerärtor, paprika, tomat
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • ½ - 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1 näve bladpersilja, finhackad
  • Ca 1 tsk Örtsalt Citron & Örter
  • Nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • 1

    Blanda yoghurt med olja, finhackad vitlök och citronsaft i en bunke.
    Skala, dela och finhacka rödlöken. Hacka eller klipp örterna fint. Blanda ner finhackad persilja, smaka av med örtsalt Citron & Örter samt svartpeppar.
    Skär grönsakerna i stavar eller valfri form.

  • 2

    Servera grönsakerna på fint fat och placera dippen i mitten. Fredagsmyset är nu klart, bara att börja dippa!

  • 3

    Tips!

    Du kan självklart byta ut grekisk yoghurt mot valfri fet yoghurt och hacka ner dom örter du gillar eller har hemma. Kanske koriander och thaibasilika?