Kalljäst bröd

Ingredienser

Antal portioner: 12

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Flingsalt

Instruktioner

  • 1

    Lös upp jästen i vatten i en bunke. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda ihop med en slev till en kladdig deg.

  • 2

    Täck bunken ordentligt och ställ in i kylen över natten.

  • 3

    Sätt ugnen på 250°C och ställ en djupare plåt/form i botten.

  • 4

    Klicka ut degen på bakplåtspapper i lagom stora delar och toppa med flingsalt.

  • 5

    Ställ in plåten med brödet och häll lite vatten på bottenplåten.

  • 6

    Grädda i 10–15 minuter tills bröden fått en fin gyllene färg.

  • 7

    Ät med mycket smör och ost!