Kalljäst bröd

Kalljäst bröd

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.00
paket jäst
5.00
dl vatten
1.00
dl naturell yoghurt
8.00
dl vetemjöl
2.00
dl rågmjöl
2.00
msk honung
Salt
Flingsalt
Instruktioner
1

Lös upp jästen i vatten i en bunke. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda ihop med en slev till en kladdig deg.

2

Täck bunken ordentligt och ställ in i kylen över natten.

3

Sätt ugnen på 250°C och ställ en djupare plåt/form i botten.

4

Klicka ut degen på bakplåtspapper i lagom stora delar och toppa med flingsalt.

5

Ställ in plåten med brödet och häll lite vatten på bottenplåten.

6

Grädda i 10–15 minuter tills bröden fått en fin gyllene färg.

7

Ät med mycket smör och ost!