Key Lime paj

Key lime paj

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Fyllning
1.00
burk kondenserad sötad mjölk
3.00
tsk vaniljsocker
1.00
ägg
2.00
äggulor
4.00
limefrukters saft
3.00
limefrukters rivet skal
Pajskal
100.00
g smör
200.00
g kex
Garnering
2.00
dl vispgrädde
1.00
limefrukts rivet skal
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen: Blanda kondenserad mjölk, limesaft och skal samt vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen och äggulorna. Vänd ihop allt till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.

2

Fortsätt med pajskalet: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, på 22 cm. Tryck sedan ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1,5 timmar.

3

När pajen svalnat är det dags att vispa upp grädden lätt och klicka ut den på pajen. Riv limeskal över och toppa med rosa flingsalt.