Antal portioner: 10
Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen: Blanda kondenserad mjölk, limesaft och skal samt vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen och äggulorna. Vänd ihop allt till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
Fortsätt med pajskalet: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, på 22 cm. Tryck sedan ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1,5 timmar.
När pajen svalnat är det dags att vispa upp grädden lätt och klicka ut den på pajen. Riv limeskal över och toppa med rosa flingsalt.