Key lime paj

Ingredienser

Antal portioner: 10

Fyllning

  • 1 st burk kondenserad sötad mjölk
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 4 st limefrukters saft
  • 3 st limefrukters rivet skal

Pajskal

  • 100 g smör
  • 200 g kex

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st limefrukts rivet skal

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen: Blanda kondenserad mjölk, limesaft och skal samt vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen och äggulorna. Vänd ihop allt till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.

  • 2

    Fortsätt med pajskalet: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, på 22 cm. Tryck sedan ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1,5 timmar.

  • 3

    När pajen svalnat är det dags att vispa upp grädden lätt och klicka ut den på pajen. Riv limeskal över och toppa med rosa flingsalt.