Krämig äggröra

Ingredienser

Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 6 st stora EKO ägg
  • 1 ½ dl Grädde, 40%
  • 50 g smör
  • ½ tsk Örtsalt Citron & Örter
  • Nymalen svartpeppar
  • Gräslök till servering, finhackad

Instruktioner

  • 1

    Vispa ihop ägg och grädde lite snabbt i en bunke. Smält smöret i en stor kastrull eller stekpanna på medelhög värme, häll ner äggblandningen och rör om med en slickepott. Det är viktigt att röra om ofta och låta den sjudas på låg värme för att den skall bli krämig.

  • 2

    När du börjar få till den konsistens du vill ha adderar du örtsalt och nymalen svartpeppar, rör om och servera direkt. Toppa med extra örtsalt och finhackad gräslök.

  • 3

    Servera gärna med rostat bröd eller krispigt bacon, varför inte både och?

  • 4

    Tips!

    Stressa inte äggröran på för hög värme, låt den få ta tid för perfekt krämigt resultat varje gång!