Krämigt potatismos med örtsalt

Ingredienser

Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • ½ tsk Örtsalt Original
  • 2 ½ - 3 dl mjölk, 3%
  • 25 – 50 g smör

Garnering

  • Örtsalt Original
  • Hackad gräslök

Instruktioner

  • 1

    Skala och skölj av potatisen, skär i mindre bitar om det är stora potatisar. Koka den mjuk med ½ tsk örtsalt i rikligt med vatten. Koka ca 10 – 15 minuter beroende på storlek.

  • 2

    Värm upp mjölk och smör i en kastrull strax innan potatisen är klar.

  • 3

    Häll av vattnet och pressa först potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Vispa sen ner den varma mjölken med elvisp i potatisen, vispa tills moset är jämnt och krämigt utan att vispa för länge. Smaka eventuellt av med mer örtsalt. Garnera gärna med lite gräslök eller valfri ört. Servera och njut!

  • 4

    Tips!

    Byt ut en deciliter mjölk mot vispgrädde och du får om möjligt ett ännu godare mos. Var inte rädd för mycket smör i moset, det blir så krämigt, smörigt och gott. Om du vill ha helt slätt mos som påminner om en lyxig puré, ja då kan du enkelt sila av moset i en finmaskig sil.