Krossad potatis med dijonsås

Krossad potatis med dijonsås

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Potatis
700.00
g delikatesspotatis
3.00
msk olivolja
Peppar
Salt
Sås
2.00
dl crème fraiche
1.50
tsk dijonsenap
1.00
msk pressad citron
0.50
citroner, rivet skal
1.00
tsk olivolja
Flingsalt
Peppar
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Lägg den kokta potatisen på en plåt och mosa med en slev så att de blir platta och går sönder. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min tills potatisen fått ordentligt med färg.

3

Blanda alla ingredienser till såsen och ringla över potatisen. Servera med picklad rödlök, massor av färsk dill och gräslök.

Falksalt på Instagram