Krossad potatis med dijonsås

Ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

  • 700 g delikatesspotatis
  • 3 msk olivolja
  • Peppar
  • Salt

Sås

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 st citroner, rivet skal
  • 1 tsk olivolja
  • Flingsalt
  • Peppar

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 2

    Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Lägg den kokta potatisen på en plåt och mosa med en slev så att de blir platta och går sönder. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min tills potatisen fått ordentligt med färg.

  • 3

    Blanda alla ingredienser till såsen och ringla över potatisen. Servera med picklad rödlök, massor av färsk dill och gräslök.