Kryddig brysselkål med aprikoser och chili

Ingredienser

Antal portioner: 0

  • 500 g brysselkål
  • 100 g torkade aprikoser
  • 30 g pinjenötter
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk curry
  • olivolja eller smör att steka i
  • 1 st lime, juice och zest
  • Falksalt Flingsalt
  • färsk persilja
  • färsk mynta

Instruktioner

  • 1

    Blötlägg aprikoserna.

  • 2

    Koka/blanchera brysselkålen i 2 minuter.

  • 3

    Dela brysselkålen i 4 bitar.

  • 4

    Värm upp en stekpanna med olivolja eller smör. Häll i chiliflingor och curry och fräs i 30 sekunder (undvik att andas in).

  • 5

    Lägg ner brysselkålen i pannan och stek tills den fått lite färg.

  • 6

    Hacka eller klipp aprikoserna, lägg i stekpannan tillsammans med pinjenötterna.

  • 7

    Tillsätt zest och limejuice och strö över flingsalt.

  • 8

    Hacka persilja och mynta, garnera brysselkålen. Servera!