Blanda gelatinpulver med 1 msk kallt vatten i en kopp. Låt svälla i fem minuter.
Mikra snabbt tills gelatinet smält och ställ åt sidan att svalna.
Häll grädden i en kastrull och hetta upp tills det börjar ryka, ta från värmen.
Tillsätt det mesta av dulce de leche, gelatin och lite salt. Vispa slätt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Lägg en del dulce de leche i en spritspåse till topping.
Sila pannacottan genom en finmaskig sil, låt svalna och ställ i kylen för att stelna, det tar några timmar. Om du vill att det ska gå snabbare kan du hälla pannacottan i en vid form.
2
Tårtbottnar, 2 st
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten av två lika stora springformar, 20-22 cm, och smörj in kanterna med smör.
Blanda mandelmjöl och socker.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vänd ner mandelmjölet med en slickepott och rör till en jämn smet.
Fördela smeten jämnt mellan de två formarna.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills de fått färg och stannat.
Låt svalna helt i formarna.
3
Chokladganache
Grovhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med smör.
Hetta upp grädden och häll över chokladen. Låt stå ett par minuter.
Rör om tills du har en slät chokladkräm, ställ åt sidan för att svalna.
Ganachen tjocknar i rumstemperatur, rör om då och då tills den svalnat helt.
Vispa med elvisp tills du har en fluffig, spritsbar kräm, det tar några minuter.
Lägg ganachen i en spritspåse.
4
Montering:
Vispa upp pannacottan till en bredbar kräm med elvisp.
Lägg en botten på ett fat.
Spritsa en ring ganache längs med ytterkanten av botten.
Bred ut pannacotta innanför ringen och jämna till. Häll resten av pannacottan i en spritspåse.
Lägg på den andra botten och täck hela tårtan med chokladganache.
Spritsa chokladganache, pannacotta och kolasås som du vill ovanpå tårtan. Istället för att spritsa kan du skeda på fyllningarna ovanpå tårtan och swirla ett mönster med en sticka.