Antal portioner: 0
Smält grovt hackad choklad och smör till hälften i micro (i intervaller så att du kan röra om emellan och därmed undvika att chokladen bränns).
Koka upp grädde och slå över chokladblandningen.
Mixa slät med en stavmixer (håll stavmixer-huvudet under ytan för att undvika massa luftbubblor) eller rör slät med en slickepott om du inte har stavmixer. Fördelen med stavmixer är att du snabbt och enkelt får en slät och icke-skuren smet.
Täck ytan på ganachen med ett lager plastfolie så att inte skinn bildas. Låt den svalna i rumstemperatur till en bredbar konsistens.
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smör och socker i en kastrull på låg värme.
Ta av från värmen och rör sedan ner ett ägg i taget.
Tillsätt sedan alla torra ingredienser, vänd ihop till en jämn smet.
Fyll en kvadratisk form 24×24 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig men inte lös i mitten. Låt brownien kallna på galler.
Rulla frysta lingon i socker.
Bred ganachen i ett jämnt lager över brownien och toppa med frostade lingon och flingsalt.
För snyggt skurna rutor – skölj en vass kniv under hett vatten så att bladet blir varmt. Torka av med handduk och skär sedan upp i rutor (upprepa efter hand som du skär upp brownien). Förvaras i lufttät burk i kylskåp.