Saffranshalloumi i citrussallad

Ingredienser

Antal portioner: 4

  • 2 förp. halloumi
  • 1/2 kuvert saffran á 0.5g
  • 1 msk olivolja
  • 2 st blodapelsiner
  • 2 st apelsiner
  • 2 st mandariner eller clementiner
  • 65 g ruccola

Honungsdressing

  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • Falksalt flingsalt med jod

Instruktioner

  • 1

    Blanda saffran med olja i en skål eller plastpåse. Skär halloumin i tjocka skivor och blanda runt i saffransoljan. Marinera i minst 15 minuter.

  • 2

    Hetta upp en grillpanna och stek halloumin tills den fått fin färg.

  • 3

    Gör dressingen genom att blanda olja med honung. Skala citrusfrukterna och skär i tunna skivor. Blanda citrus, ruccola och stekt halloumi. Ringla över honungsdressingen.