Seg honungskola med flingsalt

Ingredienser

Antal portioner: 1

  • 3 3/4 dl socker
  • 1 1/4 dl honung
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • st Falksalt Flingsalt

Instruktioner

  • 1

    Blanda socker och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka försiktigt i ca 5 minuter, tills färgen mörknar något.

  • 2

    Sänk värmen och blanda ner smöret, lite i taget.

  • 3

    När smöret har smält, tillsätt grädden.

  • 4

    Koka upp igen. Använd en termometer och vänta tills kolasmeten nått 124 grader för att få en perfekt seg kola. (Ju längre den kokar desto hårdare blir kolan.)

  • 5

    Häll smeten i en bakform med bakplåtspapper och strö över några nypor flingsalt.

  • 6

    Låt svalna helt innan du skär i lagom stora bitar.