Spetskål och kyckling på en plåt

Ingredienser

Antal portioner: 4

Marinerad kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • Några nypor Falksalt finkornigt salt

Spetskål och tillbehör

  • 1 st stort spetskålshuvud
  • Olivolja
  • Smör
  • Falksalt flingsalt
  • 1 st citron
  • 1 st lök

Instruktioner

  • 1

    Gör marinaden till kycklingen genom att blanda ihop sambal oelek, kinesisk soja, olivolja, tomatpuré och salt. Lägg kycklingen i en skål eller plastpåse och massera in marinaden. Låt dra minst 1 timme.

  • 2

    Sätt ugnen på 225°. Skär upp spetskålen i grova bitar och fördela på en klädd plåt. Ringla över olivolja och lägg en klick smör på varje bit. Strö över flingsalt. Skiva citron och dela löken grovt och sprid ut på plåten.

  • 3

    Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen snabbt så den får en fin yta. Lägg kycklingen på plåten och grädda sedan alltihop i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och spetskålen fått härlig färg. Servera gärna med en kall yoghurtsås.