Superbowl med persiljepesto

Ingredienser

Antal portioner: 4

  • 500 g små potatisar
  • Olivolja
  • Falksalt finkornigt Himalayasalt
  • 100 g grönkål
  • 1 st broccoli, i bitar
  • 2 st avokado, i skivor
  • 1/2 gurka, strimlad
  • 2 dl rödkål, strimlad
  • 4 st salladslökar, skivade

Persiljepesto

  • 1 knippe persilja
  • 100 g valnötter, rostade
  • 1 1/2 dl parmesan, riven
  • 1/2 dl god olja
  • 1 1/2 st vitlöksklyftor
  • Falksalt finkornigt Himalayasalt

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 225°. Halvera potatisen och lägg i en ugnsform. Blanda runt med olja och strö över Falksalt Himalayasalt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.

  • 2

    Rosta valnötterna i torr panna. Mixa sedan alla ingredienser till persiljepeston, men spara några valnötter till topping.

  • 3

    Riv grönkålsbladen från stjälken och lägg i en skål tillsammans med potatisen och
    broccoli. Häll över peston och blanda runt så att allt fördelas jämnt.
    Lägg upp i skålar tillsammans med skivad avokado, gurka och rödkål.

  • 4

    Toppa med salladslök och grovt hackade valnötter.