Tomat och äggmacka

Ingredienser

Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 4 skivor gott surdegsbröd
  • ½ dl naturell färskost
  • Ca ¼ - ½ tsk Örtsalt Original
  • 4 st kokta EKO ägg
  • 2 – 3 st tomater, skivade
  • 1 st rödlök, skivad
  • Färsk basilika
  • Örtsalt Original
  • Nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • 1

    Koka äggen som du vill ha dom, skölj äggen i kallt vatten, skala och skiva i en äggdelare.

  • 2

    Skölj och skiva tomaterna.

  • 3

    Skala och skiva tunna skivor rödlök.

  • 4

    Blanda färskosten med örtsalt och bred ut på bröden.

  • 5

    Varva ägg, tomat och rödlök på färskosten. Toppa med färsk basilika och örtsalt.

  • 6

    Tips!

    Rosta eller stek brödet i lite smör för extra krispig yta.