Bourguignon

Vegetarisk Boeuf Bourguignon

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.00
rotselleri
2.00
tsk Falksalt flingsalt
1.00
gul lök
1.00
morot
2.00
klyftor vitlök
2.00
msk tomatpuré
1.00
msk vetemjöl
5.00
dl rött vin
3.00
msk grönsaksfond
2.00
lagerblad
5.00
små steklökar, halverade
200.00
g små champinjoner
smör och olja till stekning
några kvistar timjan
Falksalt finkornigt salt
peppar
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Skrubba rotsellerin och skär bort de grövsta delarna av skalet, men behåll skalet på - det ger en god smak. Skär rotsellerin i lagom stora bitar för en gryta och lägg i en ugnsform. Ringla olja och strö Falksalt flingsalt över rotfrukten. Rosta i ugnen i 30–40 minuter medan du gör grytan.

3

Dela gul lök grovt, slanta morot och finhacka vitlök. Fräs i stekpannan tills alltihop mjuknat. Tillsätt tomatpuré som du låter rosta med i pannan någon minut.

4

Pudra över vetemjöl och slå sedan i rödvin, timjan och lagerblad. Låt koka in en stund. Häll över allt i en större gryta och tillsätt grönsaksfond. Låt puttra under lock.

5

När rotsellerin är klar och fått lite färg, lägg ner den i grytan tillsammans med champinjoner och smålökar och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Falksalt på Instagram