Vitkål, getost och brynt smör

Ingredienser

Antal portioner: 4

  • 2 st små fina vitkålshuvuden
  • Olja
  • 50 g smör
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 stor nypa Falksalt flingsalt
  • 1 dl nötter, grovhackade
  • 100 g getost

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Halvera vitkålen och lägg i en ugnssäker form.

  • 2

    Gnid in kålen med lite olja. Rosta i ugnen i 45–60 minuter.

  • 3

    Under tiden kålen rostas gör du det brynta smöret. Bryn 50 g smör en kastrull, drag av från värmen och rör ner soja, flingsalt och hackade nötter.

  • 4

    Tag ut kålen ur ugnen och låt svalna något.

    Lägg halvorna med snittsidan nedåt på grillen, eller i en stekpanna, tills kålen fått fin färg.

  • 5

    Lägg upp på serveringsfat och toppa med det brynta smöret och smulad getost.

    Salta med lite extra flingsalt om du vill.